У Греції прадавній ринок цвів
Не той, що в нас зробили значно після -
Торгівців поважали, як богів.
І звався древній ринок Олімпійський.
Ось рибою торгує Посейдон,
А Гера та Деметра — пиріжками,
М'ясцем і салом править Аполлон,
Аїд із жінкою — картоплею з грибами
Гефест готує в казані куліш,
Гермес чудові чоботи майструє,
Горілку з медом розливає Діоніс
Афіна й Афродіта борщ готує.
Ніхто на йоту не обважить, не надурить,
Відріз на плаття не обміряє на палець -
Сучасний суд нервово тихо курить,
Бо пильнував за ринком Грамоважець.
Зевс Грамоважець і струнка Феміда
Для люду на Олімпі райський сад:
Нікого не образять, не обідять -
У божім господарстві мир та лад.
Не дай, боже, хоч би на грам обважить,
Продати де неякісний товар -
Зевс все поміряє, обнюхає і зважить
І руку відрубає за хабар.
Оце то ринок, справжній, Олімпійський
Не місце крадіям — брехні капець!
Де жаба хитрожопим дає цицьки!
Бо в Зевса увірвався вже терпець!
Яких йому відкатів не сулили,
Не дарували кіз або корів
Та Зевсу завжди вистачало сили -
Гидоті не жалів він стусанів
Бо честь для Зевса слово не пусте -
Він нею не збирався торгувати:
Велика підлість із маленької росте -
Учила ще з пелюшок його мати.
Без честі не Олімп, а гурт повій,
Що купа депутатів в нашій Раді
Без честі нема долі і надій -
Одні лиш «Ківа»раси там та ...ляді.
Брехливий «ринок» - танці на кістках,
На крові і сльозах всього народу.
Даруйте, президенти всі в лапках -
Мерзотники, бридота та уроди…
Немає Зевса і нема Феміди,
Ні суду без порядності нема -
І плаче гіркими сльозами Немезида,
Кривавим потом умивається сама.
Допоки в Україні замість Зевса,
На Банковій пригрілось якесь Зе
Без глузду, совісти, без честі і без серця
У очі бреше, потороча, коверзе ...
Воліє нашу землю розпродати -
От же ж, падлюка, от же - sучий син!
Та дочекається... Чекають його грати,
Стара осика і дубовий тин.
Настане час. На київськім Олімпі
Зійде зоря і сонце заближчить
Відмиємо брудні та чорні кіпті,
Прокинеться і Зевс, який ще спить.
Відважить, що належить, всім до грама
На то він Зевс, і він є справжній Бог,
А Рея, не якась юдейська мама,
Йому не сорок два і він не LOH!
З точки зору естетики: 10/10
З точки зору змісту: 10/10
Почуття гумору: 10/10
Арістофан лише за "Громоважця" аплодував би авторові. Звісно, Боги лише людськими руками діють, тим більше зараз, тому самі люди повинні відважити тим, хто заслужив, добрячих перунів. Або осик. Осика - гарне дерево, і любить коли на ньому висять прикраси.
Дуже сподобалося. А особливо влучно, що Ви згадали про те, що саме Зевс опікується справедливістю та законністю (а не лише прогулянками під місячним світлом з Семелами та Іо, як вважають деякі )