А весна, а весна,
Ніжна зелень запашна
І така приємна свіжість
Перших квітів-первоцвітів.
Білі бантики у вишні.
Соловей порушив тишу
Диво-трелями своїми.
Зачаровуєшся ними.
І черемха зацвіла,
Мов парфуми розлила,
Що розносяться навколо,
А букети калинові
Теж сплітаються віночком
Над парканом й у садочку.
А бузкові оченята
Пильно дивляться на хату,
Що сховалась в буйноцвітті,
Ось такі чудові миті,
Коли в купелі весняній
Все навколо потопає
Заворожують, чарують,
Радість серденьку дарують.
Веснонька ж усе співа
Й сипле цвіт із рукава.