А на крилах журавлиних
Прилетіла вже весна
І побігла по стежині
У долину десь вона.
Привіталася з струмочком,
Пила воду з джерела,
Піднялася на горбочок,
Завітала й до села.
У садочку побувала,
Із широких рукавів
Ніжний цвіт порозсипала,
Щоби бджілки спів бринів.
І зазеленіли трави
Завдяки також весні,
А між них жовті кульбабки,
Наче сонечка малі.
А конвалії дзвіночки
Забриніли у листках,
Дивний звук отих мелодій
Світлу радість викликав.
І пташине стоголосся
Всюди голосно луна.
А весна зеленокоса
Усе далі й далі йшла.