Звідки ти така взялася
Червоняста круглобока,
Кучерява світлоока? -
Запитав Василь кумасю.
Відповідь була такою:
-Ти до мене не горнися,
А на себе подивися,
Соромно стоять з тобою.
Бо рябий увесь, ще й лисий,
Очі теж якісь мутні.
Ну. нема на що дивиться,
Що вона знайшла в тобі?
Ти худющий, мов драбина,
Чи нічого не їси?
Як свербить у тебе спина,
Можна чухать крізь живіт.
Слухав все це кум Василь,
Від образи аж скривився,
Далі не було вже сил,
Та й додому він поплівся.
Отож висновок робіть:
До кумась не залицяйтесь,
А дружин своїх кохайте,
Будуть вас вони любить.