Пісні одноденки.Ой, як їх багато!
Сьогодні співають у будень і свято.
А завтра забули, вони вже не модні.
Та є пісні вічні, наприклад народні.
В них мудрості та невичерпна криниця,
Про біль тут людський.
Радість також іскриться.
Цікаві, душевні, життєві й змістовні,
Краси й різнобарв"я й добра вони повні.
Роки їх не старять, вони оберегом
Завжди є і будуть для мене й для тебе.
Правдиво про долю людьку в них співають,
Віками живуть ці пісні й не вмирають.
Були в Україні і є в ній таланти,
Пісні їхні знають майже в кожній хаті.
І "Рідная мати моя" й "Черемшина"
Та про рушник пісня усюди лине.
Виконують й досі "Червоную руту
Та "Ясени" вже ніяк не забути.
Співає їх молодь, виконують літні,
Бо пісня вкраїнська відома у світі.
В пісень-одноденок мелодія гарна
Та змісту ніякого у них немає.
Словесний набір лиш і той примітивний,
Можем хіба похвалитися ними?
Щоби Україну в піснях прославляти,
То думати треба про що в них співати,
Щоб все гармонійно у них поєднати,
Слід душу, як мовиться в творчість вкладати.
Тоді ж бо вони полонитимуть серце,
То сміхом бринітимуть вони то щемом.
Як слухаєш їх - перехоплює подих,
Бо пісня і справді душа є народу.
...дуже потрібні українцям ті пісні-символи, про які йдеться у Ваших рядках
на них виросте ще не одне покоління залюблених у свою прадідизну молодих людей
Скільки пісенного непотрібу зараз заповнює ефір! 1-2 фрази, в яких ні змісту, ні зв"язку чомусь називають піснею, рідко звучать українські народні твори, а це основа нашої пісенної культури!