Сутність речей спаплюжують слова,
Неначебто дощу брудного злива.
Тож як смітник думки і голова.
Розумна ж річ - ніяк не галаслива
Час крутить колесо історії невпинно,
Хто володіє часом — справжній Бог!
Релігії настільки примітивні
І їм до істини — як мавпам до зірок
Душа єдина має справжню ціну,
Рахунки в банку аж ніяк її не тішать.
Яка душа — така і є людина,
Як без душі — за звіра навіть гірша
Життя, як книжка, що почав читати,
Де є малюнки, мо, що пропустив,
А час в ній буде сторінки гортати -
Не витрачай часу на марнослів
Як прочитав - що з того зрозумів?
Воно, як у суді тебе спитає:
Чи сам ти винен, хто де завинив -
Життя оцінки справжні виставляє
Ти центр всесвіту, чи крапля в океані?
Слимак наїджений? Чи мов голодний лев?
Ти Бог? Ягня, прикуте на закланні?
Не заблудив бува між трьох дерев?
Сутність речей спаплюжують слова,
Час крутить колесо історії невпинно
А істина стара і не нова:
Не купиш душу і життя,
Не вимолиш в попа за десятину.