Присвята земляку, Герою Небесної Сотні, Володі Жеребному. Сьогодні йому могло бути 35, та назавжди залишилося - 28. Світла пам‘ять Герою!
Затуманилось небо
Затуманилось небо, зима ще у нім молода,
Птах, в обіймах снігів, заколисує пісню ранкову,
А у райськім саду ожива веснянкова гроза,
Переспівують янголи тиху журу, світанкову.
Позирають на світ... у обіймах цілують матусь,
За плече доторкають давно посивілого батька,
Догорає свіча і стікає сльоза на обрус,
Між світлиною сина і вічним Господнім розп’яттям.
Час невпинно біжить, залишаючи спогад гіркий,
Не загоює ран - в них ятрить самотою розлуки,
Мамин світ відлетів в надвечірок розбитий, сумний,
Від утрати й жалю, де нестерпно розстріляні муки...
(С) Леся Утриско Воробець