Покірно, на колінах
Ковзаю вниз,
Хапаюсь за каміння,
Клянуся у провинах,
Чіпляюся за землю,
Хапаюся за хмиз,..
Та безнадійно пізно
Дивитися на гору...
Внизу,
на гострому камінні,
шукаю вже опору.
Короткий літ
У просторі без крил.
Я вивертаюся, як кіт
Лечу при повні сил…
Та батька сильні руки,
Хапають мене з льоту,..
А я, під радіснії звуки
В дитячій ручці
міцніше тисну хрестика
святую позолоту.
Нема тих рук давно,
Нема і радісного сміху...
Зло тисне все на дно,
Але не здамся
я йому на втіху.