Сьогодні народилося кіно!
Віват, Люм’єри – королі овацій!
З’явилось диво чарівне давно,
Без спецефектів, гриму, декорацій.
Як тінь на сніжно-білім полотні,
Лягли рухомі, злякані сюжети,
Реальність оживала на стіні,
«Сенсація!» писали всі газети.
На кіноплівці кілометри проб,
Актори – авангард нової ери,
Німі стрічки лягли на біле тло,
На фортеп’яно грали їм тапери.
Сто двадцять п’ять – таки поважний вік,
За ці роки у світі все змінилось,
В майбутнє мчить невпинно часу лік,
Та добре, що колись кіно з’явилось.
28.12.2020