так-так ти маленька і тобі лише вісім,
ти тільки берешся вивчати цей світ,
тобі все цікаво - комети барвисті,
казкові легенди зіркових орбіт
яка ж ти хоробра! тож будь астронавтом,
вдягай у політ свій космічний скафандр,
ти крихітний будеш у Всесвіті атом,
та Всесвіт у сердці буде твій капітан!
і ось ти доросла, маєш трохи за двадцять,
кометою мчиш до далеких зірок,
і сотні галактик кружляючи в танці
з захопленням вчать ваш космічний зв'язок
тож я твою руку тримаю міцніше,
бо стрімко летітиме твій зореліт,
а з сяйвом зірок цей політ яскравіший,
хвостами комет розфарбуєш весь світ!