Поміж очеретами ледь чути спів ріки,
Поміж очеретами біжить через віки,
Тече вона петляє, собі шлях пробива,
Та звідкиля тече – не забува.
У всього є початок, у всього є істок:
І перший зліт на крилах, урок, і перший крок.
І якось залишаєм рідний, батьківській ми дім.
Подякуй за любов й науку всім.
Далеко доля занесе тебе в чужі краї,
Та ті роки дитячі світлі в сни прийдуть твої.
І защемить у тебе в серці, слізка забринить.
І будеш в край дитинства ти летіть.
І можеш не побачить вже батьків і свій поріг,
І не почуєш спів в садку, і друзів твоїх сміх,
Бо є всьому істок, початок і остання мить.
Умій цим дорожить і це цінить.
04.12.2020