Василь Сліпак - всесвітньо відомий оперний співак, Герой України.
ПІСНЯ
Родився він у Львові.
Веселу вдачу мав.
В «Дударику», у хорі
Хлопчачому, співав.
Та попри сміх і співи,
І виступів огром,
Історії повіви́
Виловлював нутром.
Приспів
Він бути козаком хотів – і став він ним.
Відчув душею дихання АТО-війни.
Покинув сцену, оплески, пішов у бій.
Навіки буде в пам’яті людській.
Співати став, як виріс,
Він у Гранд Опер́а.
Талант його і щирість
Сприймались на ура.
Мав голос досконалий.
Ним красив день і світ,
Допоки смерті жало
Не впхав йому сусід.
Міг зали він збирати,
Робити крок новий,
Пів світу закохати
В свій голос громови́й,
Та вибрав в шию гнати
Із краю чужака.
Мав душу не із вати
І гідність козака.