Як передати аромат словами,
Вмістити літо у стрункий рядок,
Колиску трав і колискові гами,
І по стежині-нитці кожен крок?
Як передати всю мінливість хмари,
Що задивилась в дзеркало води,
Спекотний день, який дощами марить
І перші достигаючі плоди?
Як передати все бажання жити
Миттєвостями шелесту листків,
З яких на це єдине літо зшиті
Деревам малахітові хустки?
Як передати сонячних зайчаток
На склі вікна, яке відкрите в сад,
І відчуття, що літо – це початок
Щоб йти в життя не дивлячись назад.
(с) Надія Семена