Всі ми любимо місто Житомир,
Дбають тут про добробут людей.
Українцям він добре відомий,
І завжди тут багато гостей.
На Михайлівській створено свято.
І одна із найкращих ідей -
Парасольки доверху піднято -
Це на радість містян і гостей.
Я так хочу під ті парасольки,
По Михайлівській кроком пройтись,
Зупинитись, стаючи навшпиньки,
Щоб руками до них дотягтись.
Заховатись під ними від сонця,
І від крапель великих дощу,
Я крізь них, мов крізь світле віконце,
В свою душу веселку впущу.
Нехай серце моє наповняють
Веселкові ясні кольори,
Нехай радість у душу вселяють
Парасольки яскраві згори.
Житомирські парасольки
Які незвичайні у нас парасольки
На нашій Михайлівській є.
Немовби, із неба на захист долоньки
Нам Матінка Божа дає.
Ізверху розкриті вони над тобою,
Коли по асфальту ти йдеш.
І ніби, в цей час захищають собою
Від зливів усіх і пожеж.
Від всіх негараздів і буднів щоденних,
Життєвої в них метушні.
Тож ці парасольки впливають натхненно
І вже так спокійно тобі.
І хочеться враз, в синє небо злітати,
Веселкою з неба світить.
Й разом з парасольками в танці кружляти.
Хай музика ніжна звучить.
Мелодія лине із твого серденька,
І радісно так на душі,
Адже у веселці Михайлівська всенька
Й під нею так любо тобі.