Дощику весняний, насити землицю,
Влий в артерій лоно всю життя водицю.
Запали смарагдом і дерева, й трави,
Подаруй корівкам ситної отави.
Онови озерця, річечки, струмочки,
Одягни світ спраглий в барви та віночки.
В небі голубому засвіти веселку
І на личках діток – усмішку веселу.
Змий наліт хвороби із землі святої,
(Сили злі приспали люд своєю грою)
Дощику небесний, розбуди Планету,
Дай усім надію, крила дай для лету.
Дощику жаданий, окропи землицю!
16 травня 2020
(с) Валентина Гуменюк