О батьку мій,
Початок мій від тебе!
Це з тебе моя квітка розцвіла.
Життя сувій
Нам простелило небо
З далекого і вільного села.
О батьку мій,
Мій рідний і єдиний,
З зорею ти лягав і уставав,
Любив, ліпив
Із мене ти людину,
Хоч був скупий на похвали слова.
О батьку мій,
Гаряче твоє серце
Мене зігріло на усе життя,
Твої сумні
Очей сірі озерця
Були зі мною в час біди й звитяг.
О батьку мій,
Святі твої висоти,
Та плаче по тобі твоя свіча,
І образ твій
Нагадує усоте:
Не знала я вірнішого плеча!
18.02.2020.
Ганна Верес (Демиденко).