Ой багата на свята сніжна зимонька свята:
Казка в нічку на Андрія, щедрий дідо Миколай,
Рік Новий, Різдво Христове, чи Старий новий стрічай.
Колядуй, води Маланку, засівай на Василя,
Та й водичка Водохрестя на землі людей зціля.
Ці свята – у грудні-січні, а у лютому малім –
Стрітення Господнє зично з церкви завітає в дім.
Пам’ятайте освятити воду і свічки товсті.
Будете ви їх палити в громовиці голосні,
Діточки щоб не лякались і худоба в стайні теж.
Врешті, силі тої свічки не встановлено ще меж,
Свічка стрітенська – як світло дивне Господа з небес,
Оберіг упродовж року, здійснення надій, чудес.
А водичка – як Йорданська – помічна, цілюща втім
Проти хвору, ока злого, на здоров’я, щастя всім.
Не така вже й норовиста у природі та зима
І палітру свят барвисту роздаровує сама.
Зачаровує, чаклує і мережить на вікні,
Лине в небо «Алилуя» у святім зимовім дні.
10 лютого 2020
(с) Валентина Гуменюк