Біг струмочок по долині,
Де ростуть волошки сині,
На хвилинку зупинився
І навколо подивився.
Зачарований красою
Пісеньку придумав нову,
Так він нею захопився -
Біля річки опинився.
Вона пісеньку вловила,
Струмок в гості запросила:
-Ой, струмочку, рідний брате,
Хто тебе навчив співати?
-Взяв чудовий дивний голос
Я від матінки-природи
І співаю я про те,
Що і як та де росте.
-Ти до мене приєднайся,
В мої води ти вливайся,
Потечем разом до моря,
Будемо співати хором.
Безліч тих струмків влилося,
Річка й має стоголосся.
Щоби спів цей зрозуміть,
Прислухатись серцем слід.