Притиште своїх кроків рух
Вгамуйте подих свій на мить
Вслухайтесь пильно в серця стук
Слова віщують вирок долі
Тут всюди чути несказані слова
Та подих нот неспіваних мелодій
Усюди ниток заплутані стежки
Застиглі в мурах щастя голоси
Дитячий сміх, пісні весільні
Плач, прокльони, радість та журба
Тут дружби дух витає поміж стін
Легенди про любов та зраду
Тут легко втупитись у темний кут
Й навіяти собі ряд усіляких тверджень
А можна йти за серцем уперед
Допоки промінь світла не засяє
Розплутати усі клубки
На всі питання дати твердження тверді
Пізнати правди келихи гіркі
Що потім стануть медом на вустах
І буде що сказати та згадати
Нащадкам в приклад
Карбує память дукати золоті
Щоб було чим на старість свою цінність берегти...