Лідії Афанасіївні Скотніковій
Людина - справжній діамант.
Немов з епохи Ренесансу.
Натхнення в ній, краса, талант.
Таким присвячують романси.
У світ поезії, роману
веде ця жінка небайдужих
і словом теплим гоїть рани,
і зцілює мистецтвом душі.
Їй дні співають серенади,
вклоняючись, цілують руки.
Це їй - серпневі зорепади,
і аплодують їй Прилуки.
Уміє всім створити свято,
наповнити прекрасним будні,
уміє радість дарувати.
За це її шанують люди.
І скрізь їй - шана і хвала,
і вдячність - з кожної сторінки!
Щоб до ста років ще могла
бути взірцем ця справжня жінка!