Вибіг з хатки сірий котик,
З подиву розкривши ротик.
Хмарки струшують мішок,
Засипаючи садок.
Витанцьовують сніжинки
Навкруги біля ялинки.
В новорічну ніч до них
Приєднався Сніговик.
Взяв до кола всіх звіряток
Та маленьких пташеняток.
Розпочався карнавал,
Новорічний чудо-бал!
Поспішив і сірий котик,
А сніжок - м'який на дотик.
Мов пухкенький килимок,
Всіх запрошує в танок.
Наш коток так веселився,
Поки бідний притомився.
Змерзли лапки і бочка,
Захотілось молочка.
Тож мерщій помчав до грубки
Підсушити мокру шубку.
І незчувся, як заснув,
В сонне царство упірнув.
Так він спав аж до світанку
Під магічну колисанку.
Раптом знову Сніговик
В сон до котика прибіг.
З ним Муркотик веселився!
По сніжку стрибав, носився!
А прокинуся й збагнув,
Що пригоди всі забув.
21. 12. 2019 Л. Маковей (Л. Сахмак)
Дякую Вам, пані Ірино, що прочитали!Дитячі віршики не писала, бо їх написання має свою специфіку. Треба ретельно підбирати слова, щоб діткам було зрозуміло. Одна моя знайома попросила написати для її донечки віршик про котика і Жар-Птицю. От я і спробувала.