Похмура осінь вже газдує,
Остання літа мить зника...
Навкруг все сіро... вітер дує...
Не грає хвилями ріка...
Не чутно в гаю соловейка...
Упала з трав сухих роса...
Щемить... щемить моє серденько:
Чи скоро буде та весна?..
А дощ все падає додолу,
Змива з бруківки сірий пил…
Мені так хочеться додому,
Та крил розкрить немає сил...
Десь там чекає отча хата,
І у вікні горить свіча...
Чужих країв навкруг багато,
Та Батьківщина лиш одна...
Анатолій Розумний,
28.10.2019