Я промінь сонця. Я ріка, що скресла.
Я зірки келих, місяцеві весла,
На гілці брунька, що стріляє цвітом,
Зима холодна і гаряче літо.
Я – неба шмат. Я хмарка. Соколиця.
Гірка перчина. Яблуко. Суниця.
Я щит і меч. Я панцир і забрало.
Війна і мир, кінцівка і начало.
Гори верхівка й корені смереки.
Я ураган і острівець безпеки.
Постійна я і водночас мінлива.
Я крик і тиша. Спека я і злива.
Ребро Адама і Адаму ребра.
Я - вільна траса і на трасі зебра.
Я хижа рись і кішка м’якотіла.
Ягняти очі і рука Аттіли.
Я хліб зі сіллю і колючий докір,
Рожеві мрії і думки глибокі.
Я град яйцевий і легка пір’їнка.
Я мати, я - донька і просто жінка.