Дощик капає з хмаринки,
Полива все у саду...
Усміхнулися жоржинки,
Все тепер в них до ладу...
Пішов дощик поливати
Далі трави на лугу...
Нема часу спочивати,
Прожене він їх жагу...
Напоївши трави вдосталь,
Полетів він в зелен гай...
Де ростуть дуби і сосни,
Квітів де бринить розмай...
Не забув і на городі
Дощик рясно все полить...
Закружляли в хороводі
Бурячки, аж гай шумить...
Напоїв усіх вже дощик,
Вже пора йому спочить...
Взяв й сховався він у горщик,
Вже не капає... Мовчить...
Анатолій Розумний,
24.09.2019