Ніхто не має права на чуже,
Обов’язок він має - своє боронити!
Табу на гріх порушено уже,
Та вільному народу з цим не жити.
Коли при владі вбивця, злодій і шахрай,
А підневольні все спішать його боготворити,
Тоді добра від них ніколи не чекай,
Зі злом не можна мирно жити.
До відповіді зло!
Зло мусим покорити!
Народе мій, призупини хвилину,
хоча б на мить Із совістю зустріньтесь двоє.
Народе мій, життя тебе не вчить...
Сплакни хоч серцем,
якщо не дружиш з головою.
Молись за убієнних, за воїнів своїх,
Життя кладе хто нині на вівтар свободи,
Народе мій, народе,..
Хоча б сьогодні на коліно станеш,..,
То стань, мовчи, молись, згадай же їх,
Бо мир байдужим не настане!