Розкажу я вам, друзі, казку
Про озерце, де плаває ряска.
Де, поміж очеретяних арок
Проживає комарик-чубарик.
А оце, виглядає з-під кладки
Зеленюща жабка- ква-квапка.
Це їй сниться комарик-чубарик,
Що є між очеретяних арок
У озерці, де плаває ряска.
Ось така казка!
А оце, прилетіла чапля.
Ще її називають чалапля.
Сяк і так заглядає під кладку,
Хоче з'їсти жабку ква-квапку,
Якій сниться комарик-чубарик,
Що є між очеретяних арок,
У озерці, де плаває ряска.
Ось така казка!
А он і карась-хвостомтрась.
Він хвостом у воді махає,
І цим чаплю-чалаплю лякає.
Яка все заглядає під кладку,
Хоче з'їсти жабку ква-квапку,
Якій сниться комарик-чубарик,
Що є між очеретяних арок,
У озерці, де плаває ряска.
Ось така казка!
А оце качка-пірначка.
Вона глибоко вміє пірнати,
Щоб карасика того впіймати,
Який спритно хвостом махає
І цим чаплю-чалаплю лякає,
Яка все заглядає під кладку,
Хоче з'їсти жабку ква-квапку.
Якій сниться комарик-чубарик,
Що є між очеретяних арок,
У озерці,де плаває ряска.
Ось така казка!
І, накінець, мисливець-кмітливець.
Він полює на качку
-пірначку,
Що глибоко вміє пірнати,
Щоб карасика того впіймати,
Який спритно хвостом махає,
І цим чаплю-чалаплю лякає,
Яка все заглядає під кладку,
Хоче з'їсти жабку ква-квапку,
Якій сниться комарик-чубарик,
Що є між очеретяних арок,
У озерці, де плаває ряска.
Чи сподобалась вам моя казка?