Небо мочило ноги у річці...
Сонце всміхалося новому дню...
Спав ще паук в паутиновій сітці...
Роси лягли на пшеничну стерню...
Швидко, без мізків летів буйний вітер..
Зрання надумавсь гайнуть по полях...
Та в перегонах з'явивсь новий лідер...
Грізно завис в висоті чорний птах...
Осінню пахло, трава золотіла...
Виліз грибок, заховавсь під листок...
Тільки юна калина палахкотіла...
Вбралась в коралі провести ластівок...