(гадання на кавовій гущі)
пісня
Бачу два коня,
На одному я,
На другому ти,
Спереду – мости!
Спереду мости,
На мості свати,
- Відпусти коня,
Я вже не твоя!
- Раз ти не моя,
То віддай коня,
Пішки йди на міст,
Підібгавши хвіст.
Підібгавши хвіст,
Йди собі на міст,
А на тім мосту -
Стрінеш сироту.
Стрінеш сироту,
Ти на тім мосту,
Ось журба моя -
Два коня і я.
Два коня і я -
То журба моя,
Бо на тім мосту
Полюбив не ту.