Коли серце розривається від болю –
грай на барабанах.
Їхні ритми заглушать ритми твого серця,
що несамовито із закутого тіла рветься,
не зважаючи на те, що пошматоване вщент, у ранах.
Коли сльози не дають дихати –
кричи на все горло.
Але так, щоб ніхто не почув
і не вдарив
у те місце, що найбільше вразливе до болю.
Беззвучно.
На все горло!
Волай!
Кричи!
Навіть (і особливо тоді!),
коли ніхто не відчує…
що тонеш в багні.
Але тільки не закривай душу ніколи.
Бо дорогою зустрінуться інші - такі самі, як ти.
А якщо ти закриєшся – їх не впізнаєш…
Адже саме вони приведуть тебе до тебе самої
від неба і до землі.
(Альона Хомко, 2019 р.)