Петру Харитоновичу Красюку-
відомому українському поету-сатирику, байкареві
2020***
Митець - Часу володар,
Хранитель, що несе
Найкраще в Вічність все,
Бо дано дар йому з небес,
Він людяності обраний носій
Тому щоб бачив більше як усі!
2021***
Петре, я прийшов…
От прийшла уже й пора
Їхать в Висоцьк до Петра,
Звітувать про свої вірші -
Котрі кращі, котрі гірші,..
Хай свін каже: Ти дурний,
З ніг до чуба ненормальний,
То напишеш вірш бридкий
То бринчиш на дошці пральній…
А співаєш,.. як нявчиш,
Хоч бува і тисне душу,
Критикуєш всіх, кричиш…
Міг би якось, лучше!
Та най буде, як вже є,
Якщо друзі,
Стерплять, мусять!
От прийшла уже й пора
Знову їхать від Петра,
Щоб клепати нові вірші -
Котрі кращі, котрі гірші,..
Про веселе, про сумне
По далеке й близьке…
Бо коли не пишеш вірші,
То літаєш низько!
Вдячний, Петре,
Що послухав, що зтерпів,
Знаю, знаю,..
ти ж по доброму хотів.