Купальська ніч містична, таємнича
І найкоротша від усіх,
До ранку всіх гуляти кличе,
До вогнища, до різних втіх...
Дівчата, вбрані у сорочки,
Немов русалочки в гаю,
Пускають по воді віночки,
Щоб долю визначить свою.
А щоб міцне кохання мати,
За руки взятись молодим
І через вогнище стрибати,
Щоб не злякав вогонь і дим.
Вся нечисть річку покидає,
Ця ніч заснути не дає,
Вода цілющу силу має,
Здоров'я й сили надає.
Ліс зачарований чекає,
Серед густих, зелених віт,
Хто квітку щастя відшукає
І зірве папороті цвіт.
Дівчата вранці, всі юрбою,
Немов русалки польові,
Вже по освяченій росою
Босоніж підуть по траві...
Липневий день сонцестояння -
Прадавнє свято вікове...
Ніч мрій і чистого кохання
В народі до сих пір живе.
Любов Шемет
6/07-2019 р