Жив на світі метелик. На крилах у нього був чудернацький візерунок. Залетів якось лускокрилий у дім, а вилетіти не може. Йой! Що ж робити? Б'ється він об скло та не знайде виходу, бо вікно закрилося. Аж тут у кімнату зайшла Олеся. Побачивши метелика, дівчинка дуже здивувалася і подумала : "Треба випустити бідолашного". Аж тут прийшов Гриць, старший брат Олесі. " Який гарний метелик! Спіймаю його, покладу в коробку з - під касети й засушу на згадку. Або вчительці потім віддам,нехай мені 12 балів поставить!" - вирішив хлопець. Та невдовзі йому стало соромно і він допоміг сестричці звільнити комаху. Діти дивилися на несподіваного гостя, аж поки він не зник вдалині, і Гриць зрозумів,що немає нічого ціннішого за життя - воно дорожче за будь - яку гарну оцінку.