Чи пам’ятаєш Русю, дні свої веселі,
Ляльки залізні, качечку, картуз,
Як мчалась на іржавій каруселі,
Утіхи повна під зав’яз рейтуз.
Згадай той час, згадай радянські бганки,
Карбід, резинку, класики в дворі,
Які важкі здавались літні ранки,
Коли на спину присмоктали банки,
А вийти в двір кортілося тобі.
Були ж часи: з добротної фанери,
З’їжджали на санчатах вмить згори,
Змагаючись – зразкові піонери,
І першою між ними зпвжди ти!
А як свербіли куці рученята,
Зробити шкоду хлопчикам малим,
Спускаючи додолу штаненята,
Чи на бетонках гратися у карти…
Так стала ти каталою лихим.
Згадай роки, як вчилась в інституті,
Коли тебе прийняли в комсомол,
Гулянки в гастрономах незабутні,
Куди водили буйні панки-трутні,
І закидались палівним бухлом.
А пам’ятаєш ту рожеву куртку?
Зелений лиск збарижених лосін,
Як пропадеш з подругами на сутку,
На діскотєці покладете сумку,
І в пляс йдете співаючи пісні.
Згадай, коли обвішана металом,
Двома руками тикала козу,
І десь в дев’ятці під лиху грозу,
Лизалась із коханим Ростиславом.
Згадай, згадай, ті радісні хвилини,
І будь готова до нових хвилин,
Хай все життя буде тобі без кпини,
І у фільварках щастя тягне спину,
І віршик наш, хоч на одну третину,
Солодким стане в часі іменин,
Бач календар лишив тебе цих днин.
ID:
838922
Рубрика: Поезія, Жартівливі вірші
дата надходження: 16.06.2019 07:53:13
© дата внесення змiн: 16.06.2019 07:53:13
автор: Ашкара
Вкажіть причину вашої скарги
|