Три доби плацкартами
Обвішена компасами та картами
Три доби в одній спідниці
В одній блузі на верхній полиці
Палила в тамбурі між станціями
Тримала іскри холодними пальцями
Пила каву із пряниками
Заїдала печію льодяниками
На постіль тавровану залізницею
Даровану милою провідницею
Лягала, й як в обсерваторії
Дивилася на пропливаючі колії
На тілі танцювали тіні
Загадкові, звабливі, повільні
З тобою віталися, в дорозі дальній
Локомотиви на сортувальній
Щасти тобі, сонце, щасти
Сили й наснаги нести
Вдало минути пости
Всілякі переправи й мости
Твій шлях не близький
Твій коридор завузький
Твоя мета, лиш твоя
На тебе чекатимуть всі, і я.