Вона боролася за сина до кінця
Пащенко Ігор Іванович (6.03.1974.- 4.11.2017). Народився у Чернігові. Мобілізований в АТО у серпні 2014р. Боронив Донецький аеропорт. 23.01.2015 його контузило. Вражений мозок. Пізніше без наданої вчасно допомоги розвився менінгоенцефаліт. Довго мучився. Помер від набряку мозку через 33місяці. Залишилися мати і донька від першого шлюбу.
Вона боролася за сина до кінця…
Аеропорт терпіла, три шпиталі.
І довгі-довгі пошуки бійця.
Дзвінки, поїздки, поки допиталась.
Знайшла його у Харкові таким:
Живий, без пам’яті. Синок її ледь дихав.
Контузія далася узнаки.
І полилась молитва мами тихо.
Усе здолала мамина любов!
О, скільки може витримать людина!
І повернув синочку пам’ять Бог!
Але ж діагноз – вироком дитині…
Спливали в спогадах події знов і знов:
Вогонь і ДАП, бетон і побратими.
І плив потік із мамою розмов –
Ті дні для них обох були святими.
Він умирав у неї на руках…
Вона ж голубкою весь вечір воркувала.
Забрала смерть проклята козака,
Коли знесилена матуся задрімала.
Він дві війни пройшов за ці роки:
За Україну бився і за себе…
Чи так веліли воїну зірки,
Чи запросили ангели у небо?!
Вона ж боролася за сина до кінця…
1.05.2019.
Ганна Верес (Демиденко).