Прудконоге білченя
Встало з самого рання'.
Гарно вмилось, причесалось
І портфелик відшукало.
Вмить у нього спакувало
Свої іграшки й забави.
Вже хотіло іти з дому, -
Та зустрілась мама йо’му:
«Ти куди біжиш, синочку? -
Одягнув нову сорочку.
Що у нас таке за свято?
Нумо зізнавайсь, хвостатий».
«Я, матусю, біжу в школу.
Буду вчитися усьому,
Стану мудрим і ученим, -
Будеш горда ти за мене».
«Твоя правда, - каже мама -
Треба вчитися старанно.
Тільки літом, мов на горе,
На канікулах вся школа.
То ж ходім поки додому,
Радіть сонцю золотому.
Пора осені настане -
Підеш в школу за знаннями.
04.- 06.05.2018
Руслана Ставнічук (с)