Ми відчуємо радість з останнім снігом,
Відновимо розбиті серця Репа́ро.
Можливо, заллємось нестримним сміхом,
Але нам цього буде мало.
Скуйовдить волосся безжальний вітер,
Ми зупинимо його Ава́дою.
Дочекавшись теплого сонця в квітні,
Ми щастя зап'ємо кавою.
Яскраве сонце закрилося хмарами,
Ми ввімкнемо його Лу́мосом,
Зорі запалимо тими ж чарами,
Ніби так і було задумано.
Холод заштриховує день тугою,
Відженемо його Патро́нусом -
Пролетить над землею білою смугою,
Доторкнеться самого космосу.
Ріді́кулюсом намалюємо посмішки,
Підкоримо тепло Імпе́ріо -
Перечекавши холод на теплих подушках,
Переможемо зимову істерію.
Ті загадкові слова - заклинання із всесвіту Гаррі Поттера. Тому розшифровую для кращого розуміння:
Репаро – закляття, що ремонтує зламані або пошкоджені речі.
Авада Кедавра – смертельне прокляття – вбиває жертву.
Лумос - закляття світла.
Патронус - магічна сутність, яка викликається заклинанням «Експекто патронум». Служить як захист від дементорів (створіння, які витягують хороші спогади із жертви, залишаючи смуток, тугу, зневіру).
Рідікулюс – заклинання, яке змушує істоту, що втілюється в те, чого людина найбільше боїться, перетворитися на смішну форму того, про що думає чарівник і тим самим відбирає головну її зброю – страх.
Імперіус — закляття, за допомогою якого підкорюють волю жертви.
По-дитячому? Так. Але чому б і ні?