/ коротко і трішки більше…) Для дітей /
Кожен рік-це місяців скік,
Один за одним йдуть,
Людей слідом ведуть…
ГРУДЕНЬ-то студень.
В вихідний і в будень.
Рік новий на носі,
Всі люди в сполосі.
Зимові свята-
для усіх красота!СІЧЕНЬ-січе й скатертиночку тче.
Річки скувало морозне «зухвало» ЛЮТИЙ-лютує,кучугури лаштує,
Дочекалися ми кінця у зими.
***
ЛЕТИМО НАВКОЛО СОНЦЯ
Й БАЧИМО В СВОЄ ВІКОНЦЕ...:
ГРУДЕНЬ
Грудень несе подарунки,сюрпризи,
І виконання дитячих капризів,
Із Дідом Морозом дітей листування,
Підсумок року роботи й навчання...
Походи на Казку,зимові розваги,
Сонця стояння також рівновага.
Це хороводи навколо ялинки,
Це-із Снігуркою фото-картинки.
Переосмислення справ у дорослих,
Чогось нового чекання наосліп.
"Грудень - це груди, наповнені сміхом,
Року вінчання, його гарна втіха!"*
*Слова Олекси Удайка ***
СІЧЕНЬ-справжня то зима,
Сніжки в руки ,потримай!
З горки дружно на санчатах
Їдуть хлопчики й дівчата.
Зліпим бабу снігову,
І фортецю й замок Ву,
І потрапимо у казку,
Свят зимових то розв»язка .
Водохреща і Різдво –
То традиції-на «во»!!!
Одягайся потепліше=
Ми проїдемо на лижах!
Січень,гляньте,як січе!
Скатертиночку нам тче
А зимове те «зухвало»
Геть всю річечку скувало…
***
ЛЮТИЙ може лютувати,
Кучугури лаштувати
Дочекались,друже,ми
Мабуть фінішу зими…
На даху висять бурульки
Величезні і малі
Скоро будуть ці сумульки
Стрімко плакати згори.
Лютий бореться з весною .
Він найменший від усіх.
Може вдарити морозом,
Чи розпочати тануть сніг.
28 чи 29 днів у лютні,
Ой,якби ж всі були путні!
Кучугури він лаштує…
Злиться,дує і лютує…
***
1. http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=772839
2 . http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=773047
22.12.2018р.