Виший, листочку, бабине літо
Хмурої осені на полотні,
Вигаптуй шовком дні розмаїто
На прохолодно-імлистій канві.
Хай павутинка буде за нитку.
Голку візьми у колючих зірок.
Між самоцвітів витни лелітку
І заплети в променистий моток.
Вільною гладдю тіш у багрянці —
Стільки в тобі таємничих принад!
Снуй позолоту вихром у танці —
Вимереж стежку до милого в сад.
Бурштинами оздоб теплоднину,
В сонцезагравах скупай оксамит.
Я понесу кохання світлину —
Спалахом осені хай пломенить!
4/11/18