В долі кожного є акценти –
Різні спогади життя,
Приємні дарують компліменти,
Наповнять сутністю буття –
Духовності розправив крила
Хвилина вічності застигла.
А є акценти, що руйнують
Собою спомин давнини,
Що біль, та гніту жах віщують,
Сполохуючи навіть сни,
Лише щоб виховать прощення.
Частіше в них вбачають мщення.
Багатий в кожної людини
На ці акценти життєшлях.
З них сплетені і людства днини,
Та назва «історичний факт»
Колись йому дана була.
Так його доля й пролягла.
Різноманіттям отих «фактів»
Навчаємо нащадків ми.
Які акценти як розставим,
Такі запалимо вогні
В серцях майбутніх поколінь.
У всіх завжди був вибір свій.
2016р.