Ти весняна ружа у саду,
Як веселка вранішня грайлива.
Квітка, що дозріла у меду,
Ти моя фантазія зі снива.
Одягну кохану у фату,
Боже мій, яка ж ти бо вродлива.
Я тебе до шлюбу поведу,
Будь зі мною дівчино щаслива.
Приспів:
Грає одуд... грає у дуду,
Між ярами музика, як злива.
Підхопив її вітер на льоту,
І поніс туди де ходить мила.
Грає одуд, грає до ладу,
В даль лунає музика манлива.
Я тебе кохана украду,
Пташко моя, сонце омрійливе.
*
Я до ніжок квіти покладу,
Всі дарунки сонячного дива.
Зацілую вроду молоду,
Волинянко ти моя зваблива.
Вийняв вітер скрипку золоту,
В даль летить мелодія на крилах.
Як росу зіп'ю твою цноту,
В тілі моїм вогник запалила.
Приспів:
Грає одуд... грає у дуду,
Між ярами музика, як злива.
Підхопив її вітер на льоту,
І поніс туди де ходить мила.
Грає ж, як босота до ладу,
В серденьку натягнута тятива.
Бережком до тебе перейду,
Ти моїй мелодії пожива.
Пише легінь, пише на ходу,
Музика стікає, наче мливо.
Я до гаю райського іду,
Пташко моя, серденька олива.
Тані Мірошниченко до дня народження.