/ для розвитку мовної артикуляції /
Активність в мережі" вітаю!
І далі...риму не ховаю...
Скоромовлю і готовлю,
Слово злОвлю,благослОвлю,
Випалю, а чи ужалю,
Приголублю і похвАлю...
***
Чи моно-лог,чи полі-лог:
удвох,утрьох,учотирьох.
Оздоби пень,чи без оздоб,
Без сонця все одно-озноб.
Чи викрутка,чи вивірка,
чи перевірка-вибірка.
Суцільний дзизь,промок наскрізь,
мізкуй ,міркуй,у струм не лізь.
Відтак-лиш брак і пересмак
для всіх писак,бо хтось-дивак...
Отттттаааак!
***
Навіщо дріт-дзенькІт,ляскІт?
Скажи:"Привіт!" ,а чи одвіт.
Лише клопІт,бренькІт,журкІт.
Хоч ти й стояв,зіяв,буяв,
мріяв,леліяв,засівав,-
піднявся вітер і розтяв,
І пожбурляв і пошпурляв,
То й що,що ти щось вимріяв..
Це-Яв!!!
***
Ваш телефон-єврофасон,
І дзвоник Ваш не в унісон,
І в діях Ви не Соломон,
Чи цар Гвідон,а чи Платон...
І дещо й десь=хамелеон,
І оправдань у вас мільйон.
І в мові часто вже=шаблон.
Беріте в руки мікрофон...
І купідоньте,ой,пардон...
Атракційон!!
26.07.2018р.
***
КАЗНА-ЩО
І те не те, і се не так…
Усе-так сяк,не знаю як…
Будь-що -ніщо , цілющо – що?
А що якщо,не абищО?
Тоді - за що те казна - що ?
А ні за щО! Хіба... де щО..?
Думки блукають там і тут…
То рій спокут,то кут і жмут…
Ми у полоні власних пут -
Щоб захиститися від смут -
Пиши статут без переплут…
ТО так,отож,бігме,еге ж …
Усіх і вся ти не бентеж!
Усе відстеж,будуй кортеж…
І не жалкуй думок одеж…
Мереж усе,без меж,авжеж…
04.03.2018р.
/далі буде /
не обов"язково з вадами==для розвитку мовної артикуляції==це і корисно і тим,в кого вад і нема...і для тих,хто збирається пов"язати своє життя з мовленнєвою діяльністю / вчителі,артисти,кореспонд.,журналісти і т.д. /