- Страх і боягузливість - великий гріх, -
З висловлювань Героя.
Риси такі переконання руйнують,
Здеформовані переконання - до зради ведуть.
Ні страху, боягузливості - ні!
Хоч путінські прибічники
Жорстокий вирок винесли Йому,
Та присягнув Він Україні:
"Не зраджу я ніколи! Ні!"
- Я потайки й таємно
Душі моєї пристрасний вогонь
Всім політв'язням України
По жариночці щедро я віддам.
За що нам в'язням пекельна кара неба?
За що нам свідомий голодомор?
Бо прагнемо, щоб незнищимою й міцною
Українонька наша була.
Я - бранець України!
Не скривлюсь від слабкості та болю
Знайте, вороги, вороги мого народу
Я присягаю, клянуся щиро:
Не грітимусь при вашому вогні.
Я прагну правди, як полин гіркої,
І сонячної краси людської
Від власних переконань не відступлю,
Бо Україну я люблю. -
За справедливість поборник полум'яний
Зрадником не стане він ніколи.
Вітчизною віє - так боляче в грудях
Про біль той нестерпний не відає ворог.
О, скільки ним ще не зіграних ролей,
О, скільки сценарій не створено ним?
Та все ж не відійде Олег Сенцов у забуття,
Бо сподівався щастя й долі в Україні.
Жертовний хрест несе Герой:
Тортури, терпіння і страждання.
Його єство й талант нівечуть підло,
Однак Він смерті страх долає мужньо,
Мізкує й вірить твердо:
До тенет в'язниці в рабство вороття нема.
Слава Україні!
Героям Слава!