Підійшов до журналістки – до блондинки Ніни,
Бос відомої газети «Правда України».
Каже дівчині грудастій, милій, блідолицій:
- Терміново опитати треба люд столиці.
При розмові увімкнути диктофон в кишеньці.
Скільки є людей щасливих в Україні-неньці
У відсотках зрахувати. Ось таке завдання.
- Зрозуміла.
У вівторок встала Ніна зрання
І пішла у місто. Костю стріла між акацій.
Запросив її в їдальню він по місцю праці.
З’їли сирники і кави випили по чашці.
- Я піду, у мене справи, - мовив Ніні-пташці.
- В мене теж. Питати буду, чи всім добре жити.
- Успіху!
-. Й тобі народу гарно послужити!
Три години працювала Ніна і завзято –
Від ста з лишком перехожих відповіді взято!
У редакції відсотки вивела без ліні.
Дев’яносто вісім кажуть, добре їм в країні.
Бос прослухав запис. Правда. Плюс великий владі!
- Де ж опитувала люд ти?
- У Верховній Раді.