Норвезькі тунелі глибинних фіордів*
Від Арктики тягнуть нескорений шлейф.
Звиваються ноти північних акордів,
Мандруючих суден пожвавлюють дрейф.
У води криштальні гучні водоспади
Потужно спадають зі сніжних вершин,
Збігають у вічність бурхливі каскади,
На фоні вражаючих зелен-долин.
Запрошують в гості замріяні скелі,
Застиг у блакиті старий льодовик,
Під сонячним світлом пливуть акварелі,
Розвіює вітер хмарин пуховик.
Велична природа поміж островами —
Високі каньйони, гірські береги.
Тут вікінгів дух відчиняє в світ брами,
На волі скидає душа ланцюги.
*Фіорди — це глибокі і вузькі морські затоки, оточені крутими скелястими берегами, але цей сухий опис не дає навіть приблизного уявлення про те, які вони прекрасні…