Сонце надвечірнє,
Прямо з неба вниз.
Яскраве і ніжне,
Ще тепла залиш.
Освіти дорогу,
Гарно Було так.
Вертався додому
Молодий козак.
Бо як нічка прийде,
Стануть навкруги.
В сні убиті люди...
Друзі й вороги.
Із гори в долину
Розлився струмок.
Вертався додому
Молодий козак.
Іде і не знає,
Ех життя ріка.
Чи його чекає
Дівка молода.
Зорі над землею
І згадав юнак.
Вертався додому
Молодий козак.
Як просила мати
Не йти на війну.
В хаті не кидати
Лиш її одну.
Не міг Україну
В біді кинуть так.
Вертався додому
Молодий козак.