Ви не плутайте дар Божий і яєчню,
Іще з якимись, не дай Боже, Фаберже.
Ангели не людям служать гречно -
Ангел вашу душу береже!
************************************
Я ангел четвертого ступеню,
Що входить до другого чину
Дивлюсь, як всі ангели, слухаю
Пісні про червону калину,
Милуюсь трояндами, зорями,
Радію людськими речами,
Мандрую дорогами, горами,
У часі мандрую світами...
Волію не трапити в будність,
Іду по землі - добро сію:
Кохання бужу,
мудрість,
чуйність…
Як справжня людина, я мрію.
Дивуюсь жадобі і глупості,
Ще баченню формули щастя -
Служінню Мамоні та скупості,
Надії в спокуту й причастя...
Як сумно на все те дивитися:
Одвічний двобій добра й зла -
Слабкі ладні з Чортом миритися,
А підлим - байдужа й хула.
Їх янголи і архангели
Щоденно страждають стократ,
Від справ і брехливої фабули
Чекає на них свій штрафбат -
Не впоралися із завданням -
Дороги не всі ведуть в Рим…
Пропащії душі — в заклання
Де сам Сатана — херувим
Як люди приходим у світ,
У кожного є людська доля
Чекаємо шанс сотні літ -
Завдання у ангелів — ролі
У ангелів душі — як сито
Просиплеться чисте, святе,
Воно і піде далі жити,
Відкинеться бруд і пусте.
У ангелів завжди є клопіт -
Роботи — що ріки течуть
Прислухайтесь, - чуєте шепіт…
Аби ж ви хотіли почуть...