ВКРАЇНА, МАТИ, СИН Й ВІЙНА…
Ну, як підеш мій сину на Схід і війну,
Коли в мене одна ти дитина.
Я тебе закордон із собою візьму,
Там чекає твоя вся родина.
Тобі вдячний, матусю, люблю Україну.
Не поїду в Європу з тобою.
Перемогу країни я в дома зустріну
І до армії йду я весною.
Залишаюся, мамо, в своїй Батьківщині,–
Що ж дитятко ти робиш зі мною…?
Треба нечисть з Вітчизни вже вигнати нині,–
Не даєш мені зовсім спокою…
І за кого мій буде малий воювати,
Ой, синочку, ріднесенький мій…?
Ти ж не знаєш, що в владі верхи винуваті
Й при кориті багато є змій…
НЕХАЙ, ГОСПОДИ, БУДЕ НА ВСЕ ТВОЯ СВЯТА ВОЛЯ.
Написано вночі – 2:00
21.04.2018 р.
РАЙ