Ісус прийшов у світ в тільці дитяти.
На сіні народився, між бидляти.
Земним батькам віддав любов лелійну.
У тридцять три став на стезю месійну.
Навчав, як жити між пітьми і світла,
Щоби душа трояндою розквітла.
Просив уклінно Богові служити,
Того, хто поряд, як себе, любити.
І просто, й важко це сповняти, в світі
Не попадатись нечисті у сіті.
Не грузнути в брудній гріховній твані,
Не спати в час тривоги на дивані.
Не наступати правді на горлянку,
Не запихати світ у власну склянку,
Не відвертать від безталанних очі,
Світлити серцем безпросвітні ночі.
Свій пазл вкладати у спасіння світу.
Міцнити корінь молодому цвіту.
Плести ланцюг любові між містами.
Планету гріти теплими вустами.