* * *
Прокиньтесь, Дон Кіхоти, годі спати!
Знайдіть свої рапіри і мечі,
Шоломи заходіться начищати,
Блищали щоб удень і уночі.
Щити свої від плісняві відмийте,
На нові древка насадіть списи.
Хоч,і, можливо, слава вас обійде,
В майбутні не згадають вас часи,
Пора вам з вітряками воювати,
Бо перемелють правду на брехню.
А Дульсінеї будуть вас чекати,
Коли сурмач покличе на війну.
Отож, згадайте всі свої походи
І благородний лицарський порив.
Двобій за віру, правду і свободу
Сурмач з гори уже проголосив.
Прокиньтесь, Дон Кіхоти, годі спати,
Пора до бою з вітряками стати!